Přihlas se do našeho newsletteru a získej okamžitou slevu na svůj nákup a k tomu navíc nespočet skvělých novinek a výhod, které se dozvíš jako první! Tvé Mashle

Jak se připravit na BABY SHOWER

 

Baby shower party - Co to vlastně je a jak se na ni připravit?

Baby shower party je výjimečná příležitost, která se pořádá pro těhotné maminky a je spojena s příchodem nového života. Tato oslava je velmi populární zejména v anglosaských zemích, ale v poslední době se stává stále oblíbenější i v naší zemi. Pokud se chystáte uspořádat baby shower pro svou kamarádku nebo se chystáte na vlastní oslavu, zde je několik tipů, jak ji co nejlépe připravit.

  1. Datum a místo

První věcí, na kterou se musíte zaměřit, je určení data a místa, kde se bude oslava konat. Datum by mělo být voleno s ohledem na těhotenství maminky a zvolte takový termín, který bude pro ni nejlepší. Místo by mělo být vybráno s ohledem na počet hostů. Můžete si vybrat z několika variant – doma, v restauraci nebo pronajatém prostoru.

  1. Pozvání hostů

Dalším krokem je určení seznamu hostů a vytvoření pozvání. Seznam by měl obsahovat přátele a rodinu těhotné maminky. Pozvání by mělo být v souladu s tématem oslavy a mělo by obsahovat informace o datu, čase, místě konání a kontaktní osobě pro potvrzení účasti.

  1. Téma oslavy

Baby shower může mít různá témata, od tradičního růžového nebo modrého tématu pro holčičky nebo kluky, až po moderní, netradiční a tématické oslavy. Například téma tropické pláže nebo princezny.

  1. Dekorace

Dekorace jsou nedílnou součástí každé oslavy a na baby shower nejsou výjimkou. Můžete využít kreativity a vytvořit vlastní dekorace, nebo využít hotové dekorace, které najdete v obchodech. Můžete použít balónky, květiny, nápisy a další dekorativní prvky.

  1. Hry a aktivity

Baby shower může být plná her a aktivit, které rozvíjejí fantazii a zábavu pro hosty. Můžete například uspořádat kvíz o těhotenství, několik her s plenkami nebo vytvořit společné dílo pro novorozence.

  1. Jídlo a nápoje

Jídlo a nápoje jsou další důležitou součástí každé oslavy, včetně baby shower. Můžete se rozhodnout pro různé druhy jídla – od sladkostí po slané snacky a dezerty. Můžete také připravit tematické dezerty nebo dort, který bude ozdoben v souladu s tématem oslavy. Co se týče nápojů, můžete nabídnout nealkoholické i alkoholické nápoje v , v závislosti na tom, zda oslava probíhá v dopoledních nebo odpoledních hodinách.

  1. Dárečky pro maminku a miminko

Baby shower je také příležitostí, kdy hosté mohou přinést dárečky pro maminku a miminko. Dárečky by měly být v souladu s tématem oslavy a mohou zahrnovat různé věci – od oblečení a hraček až po praktické věci pro novorozence, jako jsou pleny, kosmetika nebo lahvičky.

  1. Fotografie a záznamy

Baby shower je okamžik, který stojí za to si zaznamenat. Můžete požádat hosty, aby si vzali s sebou fotoaparát nebo vytvořit fotokoutek s různými rekvizitami a pozvat fotografa, který bude fotografovat celou oslavu. To vám poskytne krásné vzpomínky na den, které si budete moci později prohlížet a sdílet s rodinou a přáteli.

Baby shower je krásnou příležitostí k oslavě těhotenství a příchodu nového života. S přípravou a organizací této oslavy vám může pomoci i event manažer nebo koordinátor, kteří vám poradí s volbou místa, výběrem tématu, jídel a dalších detailů, aby se stala tato oslava nezapomenutelným zážitkem pro všechny hosty i samotnou maminku.